fbpx
AirlinesOnderwerpen

KLM wint weer 1e prijs voor social media

En weer scoort KLM een nummer één positie wat betreft het gebruik van social media in de reisindustrie en scoort een 9,8.

De toonaangevende reis-website Skift is een nieuw platform gestart: SkiftIQ, waar ze onder andere social media vergelijken. Skift kijkt naar daadwerkelijk gebruik, wat het een realistische lijst maakt. Er wordt gekeken naar volgers en views op de vier grootste platforms: Facebook, Twitter, Instagram en YouTube. Maar ook naar hoe lang het duurt voordat er een reactie op een vraag is. Er wordt een score van 0 tot 1000 berekend.

De lijst:

  1. KLM 984
  2. AA 951
  3. TAM 944
  4. Virgin America 940
  5. Air France 930
  6. Westjet 927
  7. United 929
  8. Four Seasons Hotels 915
  9. AirAsia 911
  10. Marriott 890

Wij geloven in de transparantie van social media. Klanten willen weten wat ze van ons kunnen verwachten. We bieden nu direct inzicht in onze reactietijden.

Martijn van der Zee, Senior Vice President E-Commerce AIR FRANCE KLM

Onlangs won KLM ook al een andere prijs.

De actuele reactietijd op social media wordt getoond in de header van Twitter en op de Customer Support-pagina op KLM.com. Binnenkort is het ook zichtbaar op Facebook.

KLM biedt 24 uur per dag, 7 dagen per week klantenservice in 10 verschillende talen op Twitter, Facebook en VKontakte. Binnenkort wordt dit uitgebreid naar Google+ en Sina Weibo. KLM’s social media-team behandelt ongeveer 30.000 berichten per week.
De talen zijn: Engels, Nederlands, Spaans, Duits, Japans, Portugees, Italiaans, Noors, Russisch en Frans.

KLM_Social_Media

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button