fbpx
Opmerkelijk

6 Redenen waarom Amazon drone niet gaat werken

De Amazone Prime Air drone heeft de meeste websites wel gehaald. Ook wij hadden het filmpje. Het is natuurlijk een leuk idee. Maar of het echt gaat werken? We hebben 6 redenen op een rijtje gezet waarom niet:

  • Het is illegaal. Je mag geen onbemande voertuigen voor commerciële doeleinden gebruiken. In Amerika wordt er wel naar gekeken om dit te veranderen
  • Het zal niet goedkoop zijn. MIT professor Hansman voorspelt een prijskaartje van $100 tot $200.
  • Als je boek digitaal kan kopen (en binnen enkele seconden in huis hebben), waarom zou je een half uur op een drone wachten?
  • Eén verkeerde aflevering zal groot nieuws zijn. Bijvoorbeeld als je pakje in je zwembad ligt.
  • Afleveren in de stad zal lastig zijn. Denk aan smalle straten en allerlei bomen. En wat als iemand 3-hoog achter woont?
  • Een Drone uit de lucht proberen te halen zou weleens een sport kunnen worden

Zou Amazon het echt gaan proberen? Of is het gewoon een marketing-stunt. Het is wel toevallig dat het bericht op ‘cyber-monday’ naar buiten is gebracht. Cyber-monday valt na Thanksgiving weekend en bijna alle bedrijven doen online bestellingen dan (enorm) in de aanbieding.

Van de Domicopter hebben we ook niks meer gehoord trouwens:

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button