fbpx
IncidentenOnderwerpen

Oude 747 schiet van landingsbaan en neemt truck mee

Een 747-200 Freighter is van de landingsbaan op Abuja (Nigeria) geschoten. Er waren 6 mensen aan boord. Niemand raakte gewond.

De 27 jaar oude Boeing 747-200BSF kon niet op tijd remmen en schoot door aan het einde van landingsbaan 04 op Abuja: Nnamdi Azikiwe International Airport (ABV), Nigeria. De baan wordt momenteel verlengd en daarom staan er vrachtwagens aan het einde van de baan. De truck is vast komen te zitten onder de motor van de rechter vleugel.
De freighter vloog voor Saudi Arabian Airlines en was afkomstig uit Jeddah (Saudi Arabië) met vluchtnummer SV-6814.

Het incident vond 4 december plaats om 22:00 lokale tijd. Voor donderdag zijn alle regionale vluchten geschrapt. Abuja is het bleangrijkste vliegveld van Nigeria. Onder andere Lufthansa en Air France vliegen erop.


Grotere kaart weergeven

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button