fbpx
Opmerkelijk

Time-Lapse Friday: US Airspace tijdens Thanksgiving

Het is weer vrijdag en dat betekent tijd voor een Time-Lapse filmpje. Vandaag een kijkje op het Amerikaanse luchtruim tijdens Thanksgiving. Thanksgiving is het drukste moment in de VS wat betreft vliegverkeer. Hoe druk is het eigenlijk in de US Airspace tijdens Thanksgiving? Op deze Time-Lapse kan je het goed zien. Peter Richie heeft beelden van Flightradar24 gebruikt voor deze video van het vliegverkeer de dag voor Thanksgiving.

De Time-Lapse loopt van 2 a.m. tot 10 p.m. EST. Goed te zien is dat vanaf 2 uur (’s nachts) een enorme stroom vliegtuigen op gang komt vanuit Tennessee en Kentucky. Dat zijn de superhubs van FedEx (Memphis) en UPS (Louisville) die in korte tijd een enorme hoeveelheid vliegtuigen wegsturen. Hoe dit gaat zie je volgende week in de Time-Lapse!

2AM

Vanaf een uur of 6 wordt het steeds drukker wanneer de passagiervluchten aan de east coast beginnen. Langzaam breidt het zich uit naar het westen (waar het 3 uur vroeger is).

In de avond zie je heel goed hel vliegpad naar Europa ‘ontstaan’, vanaf New York naar het noordoosten.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button