fbpx
OnderwerpenVliegtuigen

777X in windtunnel

Boeing heeft de eerste grote stap genomen in ontwikkeling van de nieuwe 777X. Er is een schaalmodel in een low-speed windtunnel gezet. Terry Beezhold, chief enigneer van het 777X programma zegt:

“Wind tunnel testing will validate our performance models and generate a vast amount of data that our engineering teams will use to design the airplane in this phase of development.”

Het is een 0,05% schaalmodel, wat inhoudt dat het toestel 4,22 meter lang is en een wingspan heeft van 3,92 meter. Het model zit vol met honderden sensoren. Low-speed tests zijn bedoeld om het lift-vermogen te meten, het gaat om performance tijdens take-off en landing. Tevens kunnen de loadfactors bepaald worden.

Deze tests worden in Farnborough, UK gedaan. In 2014 zullen er bij Boeing ook high-speed tests worden gedaan. Deze lage snelheid tests zullen 5 maanden duren.

“We are on track to complete our top-level design in 2014 and reach firm configuration in 2015,” zegt Beezhold.

De 777X moet volgens planning in 2020 vliegen. De afgelopen jaren zijn alle ontwikkelprogramma’s behoorlijk uitgelopen.

Lees alles over de 777X

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button