fbpx
AirlinesOnderwerpen

Alitalia haalt benodigde €300 miljoen op

Alitalia zou de benodigde € 300 miljoen opgehaald hebben. De inschrijftermijn sluit vandaag. Een woordvoerder van Alitalia zegt binnenkort met een verklaring te komen. Het was lang onzeker of Alitalia het geld wel ging ophalen. Zoals eerder bericht was het niet gelukt om voldoende bestaande aandeelhouders extra kapitaal in te laten leggen.

De grootste aandeelhouder, Air France-KLM gaf ook aan niet meer te willen investeren als er niet drastisch ingegrepen zou worden. Er is een reorganisatieplan, maar dat ging AF-KLM niet ver genoeg.

Alitalia kan nu blijven vliegen tijdens de feestdagen, maar na een paar maanden is het geld alweer op. Er zal meer moeten gebeuren, want Alitalia draait met €700.000 verlies per dag.

Later een update van het management dus.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button