fbpx
IncidentenOnderwerpen

Glasgow heli-crash: 1e onderzoeksresultaten

Op 29 november crashte een helikopter van de Schotse politie in een pub in Glasgow. De eerste resultaten van het onderzoek zijn bekend gemaakt.

De heli bleek weinig tot geen voorwaartse snelheid te hebben en wel snel gedaald te zijn. De rotor bladen stonden stil tijdens impact, zowel de hoofdbladen als de staartrotor. In de benzinetank zat nog circa 95 liter. De rotorbladen zaten nog aan het toestel vast en ook de shaft die van de nr 2 motor naar de rotors liep was intact.

Nadere details waarom de Eurocopter 135 T2i is gecrasht zijn nog niet bekend gemaakt. Eurocopter ondersteunt de Britse onderzoeksraad.

Fleet safety is Eurocopter’s chief priority. The company is determined to doing everything possible to ensure the safe operation of its aircraft for the thousands of operators and passengers transported around the world.

In de helikopter zat de piloot en twee politiemensen. Alle drie kwamen om. In de pub waren tot 120 mensen aanwezig. Zes overleefden de crash niet, 14 raakten zwaargewond.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button