fbpx
AirlinesOnderwerpen

Nieuwe maatschappij, nieuwe toestellen

Nog geen 3 dagen nadat het nieuwe American Airlines officiëel van start is gegaan is de eerste grote order bekend gemaakt.

American wil (een deel van) de bestaande regionale vloot vernieuwen en heeft hiervoor 90 nieuwe jets besteld. De order wordt verdeeld tussen Bombardier en Embraer. De meeste komen bij Embraer vandaan: AA heeft 60 E-175 toestellen besteld. De andere 30 toestellen is de Bombardier CRJ-900 Next Generation. Beide toestellen worden met 12 First Class stoelen uitgerust en 64 main cabin en main cabin extra stoelen. De E-175 krijgt 20 van de ‘extra’ variant en de bombardiers 32.

Levering
Bombardier begint met leveren in het tweede kwartaal van 2014, terwijl Embraer in het eerste kwartaal van 2015 zal beginnen. Alle vliegtuigen worden door dezelfde GE Aviation CF34-8 turbofan motoren voorgestuwd.

“Now that we’ve closed our merger with US Airways, we can deliver a top-tier regional product that offers a first class cabin, main cabin extra, an in-flight wi-fi,” says Kenji Hashimoto, senior vice-president for regional carriers with American Airlines.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button