fbpx
OnderwerpenVliegtuigen

Volgende fase testprogramma 787-9

Boeing gaat met het testprogramma van de 787-9 een volgende, belangrijke, fase in.

De FAA gaat personeel sturen om samen met het Boeing team data te verzamelen die nodig is voor de certificering van het toestel. Zowel de toestellen met Rolls-Royce Trent 1000 engines als die met General-Electric GEnx engines zullen getest worden. In de tests zullen nu extreme omstandigheden opgezocht worden, zoals extreem warm en koud weer.

Er zijn inmiddels meer dan 100 testvluchten uitgevoerd met 3 testtoestellen. Een vierde toestel komt daar binnenkort bij. De planning is in de lente klaar te zijn met het testen en half 2014 zou het eerste toestel geleverd kunnen worden aan Air New Zealand.

Onder andere KLM gaat met de 787-9 vliegen. KLM en Boeing komen op de Aviation Knowledge and Career Day een toelichting geven op de invoering van de 787-9 bij KLM. Een verslag ervan kan je bij ons lezen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button