fbpx
Onderwerpen

AKCD 2013 groot succes!

De Aviation Knowledge and Career Day 2013 was een groot succes. De organisatie van de AKCD 2013 kan terug kijken op een geslaagd evenement. Met ruim 500 deelnemers en meer dan 30 sprekers was deze zevende editie de grootste tot nu toe. Al om 08.30 stroomde de Hogeschool van Amsterdam vol met enthousiaste deelnemers aan de AKCD 2013. Het publiek was zeer divers: van piloot tot engineer, van jong tot oud en van student tot docent. De grote overeenkomst bij al deze mensen werd duidelijk gedurende de dag en dat is de passie voor de luchtvaart. Up in the Sky is er de hele dag bij geweest en brengt hieronder verslag uit.

Een sfeerimpressie

AKCD_lobby_1

Opening door Jac Jansen Maastricht Upper Area Control (MUAC)
De opening werd verzorgd door Jac Jansen directeur van MUAC. Hij schetste een beeld over onder andere de ontwikkelingen van het Single European Sky en de bijdrage die zijn organisatie daar aan levert.

AKCD_Eurocontrol_JJAnsen

Defensie
De luchtmacht was dit jaar zeer goed vertegenwoordigd. Lt. Generaal Sander Schnitger, de hoogste man binnen de KLu, sprak het publiek toe, evenals twee van zijn voorgangers. Naast inhoudelijke presentaties over onder andere de F-35 (JSF) en de KDC-10 was de luchtmacht ook groots uitgerukt met stands waar gerecruit werd voor stages en banen.

AKCD_Defensie_pop

Airbus
Een van de hoogtepunten van AKCD2013 was de presentatie van Tony Flynn, testpiloot bij Airbus Military. Tony heeft het publiek meegenomen in het zeer uitgebreide testproces van Airbus’ nieuwste militaire toestel. Kijk hier voor de presentatie over de A400M.

AKCD_Airbus_A400M_Tony_Flynn

Boeing en KLM
Boeing was met een delegatie van drie personen uit Amerika overgekomen om de AKCD bij te wonen. De nieuwste ontwikkelingen over de Dreamliner werden verteld waarna Bouke Rypma van de KLM ons een beeld schetste over wat er allemaal komt kijken bij het invoeren van een nieuw type vliegtuig in de bestaande vloot. De KLM is van plan om de 787 mixed-fleet te gaan vliegen met de Boeing 777.

AKCD_787_KLM_1

Human Factors en CRM
Een van de zes pijlers van de AKCD is Human Factors. Dit jaar in dit programma 3 toonaangevende sprekers: Jan Cocheret, Edwin Kroese en Robert Jan de Boer en een workshop. Kijk hier voor een impressie van het Human Factor gedeelte.

AKCD_Edwin_Kroese

Maintenance Engineering en Avionics
Onder de zogenaamde MEA tak dit jaar 4 presentaties over uiteenlopende onderwerpen. Van het ontwerpen en testen van vliegtuigverf tot het testen van jet engines.

AKCD_Jet_Rob_Duivis

Flight Operations
Wouter Kaihatu, Manager Flight Operations van de Luchtvaart Politie, laat zien was het werk van de luchtvaartpolitie inhoudt en wat dat als piloot betekent.

AKCD_Luchtvaartpolitie

Air Traffic Control
De Luchtverkeersleiding Nederland was dit jaar met twee sprekers aanwezig. De onderwerpen: Airspace Infringements en de komst van Remotely Piloted Vehicules (RVP) in Airspace.

AKCD_LVNL

Space Expedition Corporation
Voor de borrel werd de dag afgesloten met een grensverleggend verhaal van Ben Droste van de Space Expedition Corporation. Ben schetste de niet zo heel verre toekomst waarin het mogelijk is om naar outerspace te reizen. Eerst puur voor de ervaring, om vervolgens door te groeien naar een alternatief voor de luchtvaart. Zie hieronder de trailer die hij ook liet zien aan het publiek van de AKCD.

Borrel

AKCD_Borrel_1

Drones
Het NLR had ook een aantal drones meegenomen waarmee druk gevlogen werd. De drones werden bestuurd door een tablet te bewegen.AKCD_Drone

AKCD_Drone_2

Waar was Schiphol?
Er ontbraken een paar partijen op deze dag waarvan Schiphol misschien nog wel de opvallendste was. Daarnaast horen Cabin Crew en de vliegscholen misschien ook bij zo’n breed opgezet evenement.

Op naar de 8e editie
Naast dat het een inhoudelijk zeer interessante dag is geweest met topsprekers, is er door alle aanwezigen flink genetwerkt. Er zijn stages geregeld door studenten en contacten gelegd tussen bedrijven. Al met al zeer geslaagd! Op naar de 8e editie.

© Redactie

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button