fbpx
Onderwerpen

AKCD 2013 Human Factors en CRM

AKCD 2013 Human Factors en CRM. Een van de pijlers van de AKCD is Human Factors. Dit jaar in dit programma 3 toonaangevende sprekers en een workshop.

OIC procedure van Jan Cocheret
Jan Cocheret, captain Boeing 777 bij Emirates en daarnaast columnist bij onder andere piloot en vliegtuig, introduceerde de zogenaamde OIC procedure. In een bijzonder enthousiaste presentatie nam Jan Cocheret zijn publiek mee in diverse voorvallen op CRM gebied uit zijn carrière. De OIC-procedure, bleek een beleefde manier om te reageren op een vervelende opmerking van je collega-vlieger: “Oh, I see…”.

AKCD_Jan_Cochert_2

 

Robert Jan de Boer lector van de Hogeschool van Amsterdam
Robert Jan de Boer heeft onderzoek gepresenteerd naar ecologische interfaces in de kleine luchtvaart (General Aviation). Het gebruik van tablets met navigatie apps wordt steeds normaler in de kleine luchtvaart. Onderzoek van Robert Jan de Boer c.s. laat zien dat de piloten meer dan zou mogen gaan vertrouwen op deze niet gecertificeerde apps. Schokkend is ook dat de piloten, in zijn tests allemaal CPL gebrevetteerden, er bijzonder laat achter kwamen dat de informatie uit de tablets niet overeen kwam met de informatie uit de normale vlieginstrumenten.

AKCD_HvA_RJdBoer

CRM @transavia.com door Edwin Kroese.
Edwin Kroese trainingsmanager bij transavia heeft ons laten zien wat er allemaal komt kijken bij het opzetten van een goede trainingscyclus op het gebied van CRM. Transavia is een van de maatschappijen die gebruik maakt van ATQP (Alternative Training and Qualification Programme). Dit betekent in het kort dat Transavia zelf trainingen mag samenstellen op basis van die incidenten en voorvallen die zij belangrijk vinden in hun operatie. Dit in tegenstelling tot altijd exact dezelfde wettelijk voorgeschreven trainingsmanuals af te werken. Een interessante ontwikkeling in het denken over CRM door operator en EASA.

AKCD_Edwin_Kroese_3

 

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button