fbpx
AirlinesOnderwerpen

“Etihad investeert in Alitalia”

Drie bronnen rond de gesprekken tussen Alitalia en Etihad melden dat Etihad van plan is € 300 miljoen te investeren in het noodlijdende Alitalia. Dat zou Etihad in één klap de grootste investeerder maken.

Alitalia zoekt een investeerder nu Air France-KLM een stap terug heeft gedaan. Door niet opnieuw te investeren heeft AF-KLM ook geen recht meer een nieuwe partner te veto-en. Alitalia heeft dringend geld nodig, ze hebben dan wel €300 miljoen opgehaald bij investeerders, maar langer dan een half jaar houden ze het daar niet mee uit. Er worden 1900 banen geschrapt waarmee € 295 miljoen wordt bespaard.

Etihad heeft in meerdere maatschappijen een aandel en breidt zo langzaam het netwerk uit.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button