fbpx
AirlinesOnderwerpenVliegtuigen

Grootste A330 order ooit dankzij AirAsia X

AirAsia X, de long-haul tak van AirAsia, heeft 25 A330-300 toestellen bij Airbus besteld. Dit is de grootste order die in één keer wordt gedaan voor A330’s. AirAsia X heeft nu 51 van het type in bestelling en zal er ook nog 6 leasen.

De levering zal in 2015 beginnen, dan begint ook de grote uitbreiding van het netwerk in de Asia-Pacific regio. Met de extended range versies die besteld zijn kan AirAsia in non-stop Europa vliegen. Momenteel heeft AirAsia X al 16 A330’s in de vloot. Naast de nieuwe bestellingen zijn er ook 10 A350 vliegtuigen besteld. In totaal heeft de groep 536 toestellen bij Airbus besteld.

De bestelling komt goed uit voor Airbus, want voor dit type staan de minste orders in de boeken. In totaal zijn er 1280 A330’s besteld en meer dan 1.000 geleverd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button