fbpx
Opmerkelijk

Helikopter tilt Chinook op – Video

Bigger is better!

Mi-26 is de grootste en zwaarste helikopter die in serie in de wereld gebouwd wordt. In het begin van de jaren 70 had de Russische luchtvaartmaatschappij “Aeroflot” behoefte aan een verbeterde Mi-6 helikopter om grote vrachten te kunnen transporteren in moeilijke en afgelegen gebieden binnen en buiten Rusland. De Russische luchtmacht had behoefte aan een helikopter met een hefvermogen van 20 ton en met een bereik van 800 km. Het toestel diende te kunnen opstijgen en landen tot op een hoogte van 1500 meter boven zeeniveau. Het ontwerpbureau Mil begon met het ontwikkelen van de opvolger van de verouderde Mi-6 (eerste vlucht in juni 1957), om aan de wensen van de luchtmacht en Aeroflot te kunnen voldoen. Er zijn er 300 gebouwd.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button