fbpx
Opmerkelijk

Helikopter tilt Chinook op – Video

Bigger is better!

Mi-26 is de grootste en zwaarste helikopter die in serie in de wereld gebouwd wordt. In het begin van de jaren 70 had de Russische luchtvaartmaatschappij “Aeroflot” behoefte aan een verbeterde Mi-6 helikopter om grote vrachten te kunnen transporteren in moeilijke en afgelegen gebieden binnen en buiten Rusland. De Russische luchtmacht had behoefte aan een helikopter met een hefvermogen van 20 ton en met een bereik van 800 km. Het toestel diende te kunnen opstijgen en landen tot op een hoogte van 1500 meter boven zeeniveau. Het ontwerpbureau Mil begon met het ontwikkelen van de opvolger van de verouderde Mi-6 (eerste vlucht in juni 1957), om aan de wensen van de luchtmacht en Aeroflot te kunnen voldoen. Er zijn er 300 gebouwd.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button