fbpx
AirlinesOnderwerpen

CityJet verkocht aan Intro Aviation

Air France-KLM verkoopt CityJet aan het Duitse INTRO Aviation. CityJet staat al een tijd in de verkoop, AF-KLM wil er vanaf omdat het verlieslijdend is. De details zijn niet bekend gemaakt, eerder werd al bekend dat AF-KLM de schuld van CityJet op zich nam bij verkoop aan INTRO Aviation.

INTRO Aviation is een Duits concultancy bedrijf voor de luchtvaart. Ze hebben verschillende takken. Zo kan men ingehuurd worden voor advies en reorganisaties. Een andere tak koopt verlieslijdende maatschappijen op, reorganiseert ze en verkoopt ze dan door. Een aantal keer heet Air Berlin een kleine maatschappij opgekocht. Intro Aviation meldt op de website dat het vaak met een minimaal verlies aan banen gaat. Over de toekomst van CityJet is nog niks bekend.

CityJet heeft circa 30 vliegtuigen en vliegt 500 vluchten per week. Het is de grootste gebruiker van London City Airport. De vloot bestaat voornamelijk uit Avro RJ85’s en F50’s.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button