fbpx
IncidentenOnderwerpen

Crash LAM E190 in Namibië lijkt opzettelijk

Opmerkelijk nieuws uit Namibië.

In een persconferentie vertelt Mozambique’s Civil Aviation Authority dat uit analyse van de flight data recorder en cockpit voice recorder dat de captain alleen in de cockpit was. De co-piloot was naar het toilet. Even later werd er slaan op de cockpitdeur gehoord. Autothrottle en autopilot stonden ingeschakeld. Ook werden en geluiden en klikjes gehoord die overeen komen met iemand die het vliegtuig aan het bedienen was. Uit flight data viel te lezen dat de motoren op stationair werd ingesteld en het vliegtuig werd ingesteld op dalen met 6000 feet per minuut. Verschillende waarschuwingen en alarmen werden niet met een reactie beantwoord.

“there was an intention to crash the plane” During these actions you can hear low and high-intensity alarm signals and repeated beating against the door with demands to come into the cockpit,”
“The plane fell with the pilot alert, and the reasons which may have given rise to this behaviour are unknown,”

Dit zei Mr. Abreu, hoofd van de Mozambique’s Civil Aviation Authority. Ook bleek uit de ‘black box’ dat het vliegtuig bediend werd door iemand die zeer veel van het vliegtuig wist. De crash moet wel opzettelijk zijn geweest.

Op 29 november crashte de Embraer E190 van LAM Mozambique Airlines in een safaripark in Namibië. Niemand van de 33 inzittenden overleefde de crash.

Meer over de crash en foto’s van de crash-site vind je hier.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button