fbpx
Opmerkelijk

Piloot wilde sandwich: vlucht 2,5 uur vertraagd

Eén keer per week vliegt Pakistan Internation Airlines van Lahore naar New York, via Manchester. Vlucht PK-711 was zaterdag 14 december om 06:45 klaar voor vertrek. Catering was voltooid, toen de catering afdeling van PIA een verzoek van captain Noushad kreeg om sandwiches. Gewoon omdat hij dat zo lekker vindt. De catering afdeling heeft de captain verteld dat ze dit niet zomaar konden regelen. De snelste optie was om ze bij een hotel te bestellen. Dit zou 2 uur duren. De captain van de 777-200LR bleef erbij dat hij z’n sandwiches wilde, ook nadat hij gewezen werd op de naderende vertrektijd.

Catering heeft contact opgenomen met het hoofdkantoor in Karachi, daar werd besloten dat de sandwiches geleverd moesten worden. Uiteindelijk vertrok de vlucht om 09:15, een vertraging van 2,5 uur.

Sinds 25 november heeft PIA de sandwiches vervangen door pinda’s chips en biscuitjes, uit kostenoverweging. BLijkbaar stond de captain dit niet aan.

De Pakistaanse pilotenvakbond geeft aan dat de vertraging voor het grootste deel niet door de captain kwam. Nadat hij zijn wens kenbaar had gemaakt heeft de airline de zaak gerekt, om zo een punt te maken.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button