fbpx
AirlinesOnderwerpen

Emirates vergroot capaciteit naar Amsterdam

Vanaf 1 augustus 2014 vergroot Emirates de capaciteit met 11% op vluchten tussen Dubai en Amsterdam.

Het betreft de onlangs gestartte tweede dagelijkse vlucht. Deze vlucht is op 4 december begonnen, Emirates zet nu hun op één na kleinste toestel in: een 777-200LR. Gedurende de winter blijft dat zo. Vanaf 1 mei vervalt de vlucht in z’n geheel vanwege de vermindere baancapaciteit op Dubai. Als Dubai Airport weer op volle sterkte draait gaat ook de capaciteit naar Schiphol omhoog.

Vanaf 1 augustus 2014 zet Emirates een 777-300ER in op de 2e dagelijkste vlucht naar Amsterdam. In deze 77W gaan 354 mensen. Vergeleken met de 777-200LR (266 passagiers) is dat eenderde meer. Op de dagelijkse totale capaciteit is het 11% extra. De andere dagelijkse vlucht wordt uitgevoerd met een A380 waar 489 mensen in gaan.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button