fbpx
AirlinesOnderwerpen

Full premium economy A330

De derde maatschappij van Japan gaat het proberen: luxere one-class-layout. Skymark heeft het een tijd geprobeerd als Low-cost carrier, maar door stevige competitie is besloten het over een andere boeg te gooien.

Skymark heeft 7 A330-300’s geleased en ontvangt de toestellen vanaf januari 2014 t/m 2015. De A330’s zullen uitgerust worden met 271 single-class Premium Economy stoelen. De stoelen krijgen een 38-inch pitch en zijn 22 inch breed. De opstelling is 2-3-2. Het zou de business-reiziger moeten aantrekken die relatief goedkoop wil reizen, maar ruimer wil zitten dan gewone economy. De A330’s zullen worden ingezet op de drukke Japanse routes. Als eerste is Tokyo Haneda – Fukuoka aan de beurt, ’s werelds op twee na drukste route.

Meerdere maatschappijen hebben een soortgelijke configuratie geprobeerd, maar meestal is dit niet gelukt. Meest recent is Hainan Airlines tussen Beijing en Shenzhen. Het bekendst is de Singapore Airlines vlucht naar New York met 100 business class stoelen in een A340. Uiteindelijk werkte dit niet goed (genoeg). Grote verschil met de nieuwe poging is dat er 271 stoelen in een A330 gaan. Er kunnen dus veel meer mensen in, wat de prijs per ticket zou moeten drukken. De stoelen zijn niet lie-flat, maar de route is ook maar kort. Bovendien is de Japanse markt een aparte markt met hele drukke routes. Ooit heeft Boeing zijn 747 aangepast, speciaal voor Japan. Hoewel het geen doorslaand succes was, was het toch interessant voor Boeing.

Skymark gaat iets soortgelijks doen met de bestelde A380’s. Op het bovendek komen 114 businessclass stoelen (‘tilted bed’) en op het onderdek komen 280 grote economy seats (vegelijkbaar met de hier genoemde A330 stoelen).

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button