fbpx
Opmerkelijk

Nigeria: president heeft meer toestellen dan 4 airlines samen

De president van Nigeria, Goodluck Jonathan, heeft zijn 11e vliegtuig besteld. Een Gulfstream dit keer, waarschijnlijk wordt het een G550.

Het grootste toestel is een Boeing 737 BBJ die exclusief door de president wordt gebruikt. Verder bestaat de Presidentiële Aircraft Fleet uit twee Falcon 7X toestellen, twee Falcon 900’s, één Gulfstream 550, een Gulfstream IVSP een Gulfstream V, een Cessna Citation 2 en een Hawker Siddley 125-800 jet. Wat de president met al deze toestellen doet is onbekend.

De grootste maatschappij in Nigeria is Arik Air met 26 toestellen. Tweede maatschappij is Aerocontractors met 14 toestellen. Dan zijn er nog een aantal kleinere binnenlandse maatschappijen met 1 of 2 vliegtuigen. Samen hebben die minder kisten dan de president.

In Nigreria leeft circa 70% van de bevolking onder de armoedegrens van 1 dollar per dag. Nigeria heeft ook een ruimtevaartprogramma en heeft al meerdere satellieten in de ruimte gebracht.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button