fbpx
IncidentenOnderwerpen

2013 Extreem veilig luchtvaartjaar

2013 Was een zeer veilig jaar wat betreft vliegverkeer. Wat betreft aantal doden is er nooit een veiliger jaar geweest. 2013 Staat op de 2e plaats (2012 staat op 1) met betrekking tot het aantal dodelijke ongelukken. Aviation Safety Network (ASN) heeft dit op een rijtje gezet.

In 2013 heeft ASN 29 ongelukken geteld waar in totaal 265 mensen de dood vonden. De afgelopen 10 jaar zijn er per jaar gemiddeld 720 mensen omgekomen. Het grootste ongeluk was de crash met de Tatarstan 737 bij de stad Kazan in Rusland. Daarbij kwamen 50 mensen om.

Het aantal ongelukken met passagiersvluchten was in 2013: 16. Iets lager dan het tienjaars gemiddelde van 17,4. Dire van de 29 verongelukte vliegtuigen waren van maatschappijen die op de EU zwarte lijst staan. Afrika is het onveiligste continent. Eenvijfde van de ongelukken vond daar plaats terwijl er maar ongeveer 3% van het wereldwijde vluchtverkeer plaatsvindt.

Sinds 1997 neemt het aantal ongelukken af, dit komt onder andere door verdergaande automatisering in vliegtuigen. Hoewel dit ook problemen oplevert zorgt het tot nu toe nog steeds voor een daling van ongelukken.

Een ongeluk hoeft niet direct dodelijk te zijn. In dit mooie fotoboek staat een verzameling van dit soort ongelukken.

Hier vind je een overzicht van alle ongelukken.

The Aviation Safety Network is an independent organisation located in the Netherlands. Founded in 1996. It has the aim to provide everyone with a (professional) interest in aviation with up-to-date, complete and reliable authoritative information on airliner accidents and safety issues. ASN is an exclusive service of the Flight Safety Foundation (FSF). The figures have been compiled using the airliner accident database of the Aviation Safety Network, the Internet leader in aviation safety information. The Aviation Safety Network uses information from authoritative and official sources.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button