fbpx
Onderwerpen

EADS heet nu Airbus Group – video

EADS, wie had daar nu eigenlijk van gehoord? Bij een sommige mensen ging er nog wel een belletje rinkelen: “Is dat niet iets met Airbus?”. In een notendop was dat de reden om de naam te wijzigen.

Klopt het was het moederbedrijf van Airbus, is het nog steeds alleen nu heet het “Airbus Group”. Een naam die heel veel mensen kennen. De afkorting stond voor: European Aeronautic Defence and Space Company N.V. Opmerkelijk genoeg geregisteerd in Nederland met de hoofdzetel in Leiden. In 2015 zal de naam ook juridisch gewijzigd worden. Hoofdzetel zal in Leiden blijven.

airbusgroup_flag

Met de nieuwe naam zijn ook de divisies geherstructureerd en hebben een nieuwe naam gekregen. Er zijn 3 divisies:

  • Airbus. De commerciële vliegtuigen
  • Airbus Defense and Space. Hier worden de defensie en ruimtevaart activiteiten geïntegreerd
  • Airbus Helikopters. Zowel commerciële als militaire heli’s

Bij de gehele Airbus Group werken ruim 140.000 mensen en er was in 2012 een omzet van € 56,5 miljard

Airbus_Group_Structure

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button