fbpx
AirlinesOnderwerpen

Tata – Sia Airlines stap verder

Tata sons Ltd. en Singapore Airlines zijn weer een stap verder in de oprichting van Tata-SIA Airlines. Bij het ministerie van luchtvaart is een zogenaamde “No-Objection Certificate” (NOC) aangevraagd. Onder andere is hierdoor bij het ministerie bekend wie de directeuren worden. Deze moeten worden goedgekeurd. De start van de operations wordt gepland voor begin volgend jaar.

Volgens de website Livemint is de maatschappij piloten aan het aannemen en gaan ze kiezen om met A320’s te vliegen. In kas zit nu $100 miljoen.

De basis van Tata-SIA Airlines zal New Delhi zijn, met al snel ook een focus op Mumbai en Bangalore. Op 19 september maakte de bedrijven bekend een full-service maatschappij op te richten. Er is een team opgericht om de joint venture van de grond te krijgen.

Tata werkt ook samen met AirAsia voor de oprichting van AirAsia India. Het zijn wat vertragingen, maar de verwachting is wel dat deze low-cost carrier ook gaat vliegen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button