fbpx
OnderwerpenVliegtuigen

Boeing 777X wordt gewoon in Washington state gebouwd

Gisteravond (lokale tijd) hebben Boeing werknemers ingestemd met een cruciaal arbeidscontract goedgekeurd, vergelijkbaar met CAO onderhandelingen in Nederland. Door dit contract blijven er duizenden banen en miljarden dollars aan activiteiten behouden in Washington state. Het kost de werknemers hun pensioenen.

De stemming was 51% voor en 49% tegen. Zo’n 23.000 stemmen zijn uitgebracht. Na het bekendmaken van de stemming heeft Boeing laten weten het grootste deel van de nieuwe 777X te gaan maken In de Puget Sound Area. Het houdt in dat de romp, vleugels en interieur daar worden gemaakt. Ook de eindassemblage vindt in de Boeing fabrieken bij Seattle plaats.

Als er geen ‘ja’ was gekomen dan was Boeing de 777X in een andere staat gaan bouwen. Er waren al 22 aanbiedingen van andere staten. Het contract is voor 8 jaar. Gemiddeld loon is $29. Vanaf 2016 worden betalingen aan pensioenfondsen stopgezet.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button