fbpx
Foto-artikelOnderwerpenVliegtuigen

Nieuwe testvliegtuigen A350 en CSeries – Foto’s

Airbus A350

Het derde A350 testvliegtuig is gepresenteerd. Dit is het eerste toestel die ook passagiers mee gaat nemen. Er komt een volledige cabine aan boord om ook hier testvluchten mee uit te kunnen voeren als onderdeel van het Early Long Flights testprogramma.

A350_Carbon_MSN2_cabin

Deze A350 heeft een speciale ‘carbon’-livery. Een kleurenschema geïnspireerd op de carbon-polymeren die gebruikt zijn voor de A350. Meer dan de helft (53%) van het toestel is hiermee gemaakt. Voor Airbus de eerste romp van dit materiaal.

De A350 moet eind 2014 worden geleverd. Tot en met november 2013 zijn er 814 A350’s besteld.

A350_Carbon_2

CSeries

Het heeft even geduurd, maar nu vliegt het tweede testvliegtuig van Bombardier. Op 19 september was de eerste Cseries vlucht. De 5 weken daarna is slechts 4x gevlogen. Bombardier wilde een jaar na de eerste vlucht het gehele testprogramma voltooid hebben en het eerste toestel leveren aan Malmo Aviation. Binnenkort komt het bedrijf met een verklaring waarom het testprogramma langzamer gaat dan gepland en er komt een “realistischer” tijdspad.

CS100_FTV2

In totaal moet er ongeveer 2.500 uur getest worden. Bombardier wil dit met 5 testtoestellen doen. Drie moeten er dus nog gebouwd worden. Er zijn 182 vliegtuigen verkocht. Bombardier mikt erop om er 300 verkocht te hebben in 2014. De Cseries een een concurrent voor de kleinste 737’s en A320 alsmede de E-jets van Embraer.

CS100_FTV2_2

CS100-Motor

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button