fbpx
AirlinesOnderwerpen

Nieuwe Thaise airline

Vanaf 16 januari moet (weer) een nieuwe Thaise luchtvaartmaatschappij gaan vliegen. Dit keer New Gen Airways. De Thaise airline gaat als (voornamelijk) charter vliegen tussen Bangkok Don Mueang en 15 Chinese steden. Er zullen voornamelijk Chinese toeristen aan boord zijn. Er is één Boeing 737-400 en vrijdag moet een tweede 737-400 komen. Op de website valt te lezen dat er ook een 767-300ER komt.

De luchtvaart in Thailand zit in een stroomversnelling. Na het nieuws dat Thailand zijn 6 belangrijkste vliegvelden gaat uitbreiden en de geplande expansie van low-cost carriers is er nu dus nog een airline.

Wie de eigenaar is, is nogal onduidelijk. De website meldt dat Sabaidee Airways Co. de eigenaar is. Sabaidee met handelsnaam New Generation Travel & Trade is een reisbureau die naar eigen zeggen 20.000 Chinese toeristen per maand vervoerd. Het bedrijf heeft problemen met voldoende stoelen in te kopen en begint daarom een eigen airline. Wie er achter Sabaidee zitten is onduidelijk. Er was de nodige ophef in Thailand toen donderdag de vrouw van pro-regering activisten leider foto’s van zichzelf bij het toestel op Facebook had gezet. Daar zou onder hebben gestaan dat haar man de maatschappij heeft opgericht. Er is later een verklaring dat het echtpaar geen geld in de airline hebben gestoken, maar dat het van ‘vriendjes’ is.
De markt waarop New Gen Airways zich zegt te richten is vergelijkbaar met het kleine City Airways en ook (deel) met Thai Oriental Airways.

New Gen airways zou al toestemming hebben te beginnen met vliegen. Er moet dan 200 miljoen Baht (€ 4,5 miljoen) aan kapitaal zijn. Meer details zal het management op 16 junuari bekend maken, als ook de eerste vlucht is.

©Upinthesky.nl

Bron: Bangkokpost, Skift, Facebook, New Gen Airways

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button