fbpx
IncidentenOnderwerpen

Crash-landing Saudi 767 – Video

Vanochtend om 4:14 lokale tijd heeft een Boeing 767 een ongeluk gehad tijdens de landing. Er waren 299 passagiers en 16 crew aan boord. 29 Raakten gewond, waarvan 17 lichtgewond. Drie mensen liggen in het ziekenhuis, hun situatie is ernstig maar stabiel.

De 767-300ER was afkomstig uit Mashad (noord-oosten in Iran), had vluchtnummer 2841 en zette de landig in op Medina in Saudi-Arabië. Het rechter main landing gear klapte niet uit volgens een woordvoerder van Saudi Airlines. Ook handmatig wilde het niet uitklappen. Volgens een ooggetuige zijn eerst 2 landingspogingen gedaan die afgebroken werden. De woordvoeder van Saudi zegt dat er een noodlanding is ingezet. Op de video is te zien dat de vleugel meerder keren de grond raakt voordat het toestel op de runway tot stilstand komt.

Het vliegveld is voorlopig (24 uur) gesloten. Boeing heeft verklaard van het incident te weten en informatie te verzamelen. De 767 is 17 jaar oud en wordt sinds augustus geleased van Orient Thai Airlines.

Meer foto’s: hier, hier, hier en hier.


Grotere kaart weergeven

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button