fbpx
AirlinesOnderwerpen

CityJet wordt gefuseerd met InterSky

Een nieuwe Europese regionale maatschappij moet gevormd worden door CityJet samen te voegen met het kleine Duitse InterSky. Dit meldt het Duitse weekblad Wirtschafts Woche.

Het weekblad heeft een interview met Hans Rudolf Woerl, de topman van Intro Aviation (de koper van CityJet) en InterSky. Intro Aviation koopt CityJet van Air France-KLM. De deal moet binnenkort definitief worden. Het was onbekend wat Intro met CityJet wilde. Woerl zegt in het interview dat het doel is om een nieuwe regionale maatschappij te creeren die actief is in Europa en groot genoeg om niet ten onder te gaan aan de grote maatschappijen. Hij wil zich op de zakenreizigers richten die in de wat kleinere steden zitten en niet de grote economische centra. Woerl verwacht dat juist daar de groei zit, omdat er hele gebieden zijn die slechte verbindingen hebben doordat vluchten zich steeds meer concentreren op de grote luchthavens.

InterSky_1

InterSky

InterSky vliegt vanaf het Zuid-Duitse Friedrichshaven naar 8 bestemmingen. Vijf Zuid-Europese bestemmingen en de Duitse steden: Berlijn, Hambug en Dusseldorf. Op sommige routes wordt een tussenstop gemaakt. Er zijn 5 vliegtuigen: drie Bomabardier Dash8 Q300’s, waar 50 passagiers in kunnen en 2 ATR-62-600’s voor 70 personen. Ze benadrukken graag hun roots:

InterSky_Dridl

CityJet is de nummer 1 carrier van London City Airport en vliegt door een groot deel van Europa. Het hoofdkantoor zit in Dublin. Er zijn 38 vliegtuigen (Fokker 50 en Avro RJ-85) waarmee wekelijks 480 vluchten worden uitgevoerd.

CityJet AVRO RJ85 EI-RJE

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button