fbpx
MilitairOnderwerpen

Eerste operationele missie A400M voltooid

De Airbus A400M heeft de vuurdoop gehad. Op 29 december is het toestel ingezet in een transport naar Mali in het kader van de Serval operatie. De tweede van de uiteindelijke 50 A400M’s heeft 22 ton afgeleverd. De vlucht duurde 6h40min en betrof ook de Franse minister van defensie naar Mali brengen.

De A400M kan maximaal 32 ton meenemen en dat is 2x de hoeveelheid van de C160 Transalls die de Airbus vervangt. De A400M zou een enorm verschil gemaakt hebben tijdens het opstarten van Serval (januari 2013), zo verklaarde de commandant. Zo zijn er Franse paratroopers gedropt bij Timboektoe. Daarvoor waren 6 Transalls nodig, die vanuit de Ivoorkust vlogen. Met 2 A400M’s had hetzelfde gedaan kunnen worden. Bovendien had dat gekund vanuit Frankrijk, het toestel kan zonder tanken heen en weer.

Uitgebreide informatie over de A400M op onze luchtvaartwiki
Tijdens AKCD was er een presentatie van Tonny Flynn, Airbus testpiloot voor de A400M met veel interessante informatie.

A400M_frankrijk_cargo

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button