fbpx
IncidentenOnderwerpen

Noodlanding Singapore Airlines A380 wegens cabinedruk

Een Singapore Airlines van Londen naar Singapore heeft een noodlanding gemaakt op Baku, Azerbaijian. Niemand raakte gewond

Vlucht SQ317 ha problemen met de druk in de cabine, zuurstofmaskers kwamen tevoorschijn. Het toestel is om 1:03 ’s nachts (lokale tijd) geland op Baku. Dit vliegveld kan de A380 aan. Passagiers hebben verklaard ‘decompression noise’ te hebben gehoord. Ook wordt beweerd dat een van de voorste deuren niet helemaal in orde was.

Aan boord waren 467 passagiers en 27 crew. Singapore Airlines stuurt een van de 18 andere A380’s naar Baku om iedereen op te halen. Airbus heeft verklaard assistentie te geven in het onderzoek naar de oorzaak.

In maart 2012 keerde een China Southern A380 terug naar Beijing met dezelfde problemen. De 418 passagiers waren onderweg naar Guangzhou.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button