fbpx
AirlinesOnderwerpen

Emirates Skycargo hub gaat verhuizen

Emirates Skycargo heeft nu zijn hub op Dubai International, net als de passagierstak van Emirates.

Vanaf april dit jaar begint de verhuizing. Heel ver gaan ze niet, de nieuwe basis wordt: Dubai World Central Al Maktoum International Airport. Dat is maar een klein stukje vliegen. In september moet de verhuizing rond zijn. 700.000 Ton moet er dan doorheen gaan. In de tweede fase komt daar nog eens 300.000 ton bij. Het komt goed uit dat een deel van de vluchten per april naar al Maktoum gaan, want vanaf mei is de capaciteit op Dubai International beperkt door onderhoud aan de landingsbanen.

Skycargo vervoerde in het gebroken boekjaar 2012-2013 2,1 miljoen ton cargo, 16% meer dan een jaar eerder. De omzet was $2,8 miljard, dat is 8% meer dan het jaar ervoor. Er zijn 12 freighters: 10 B777F en twee B747-400ERF. Daarmee worden 43 bestemmingen bediend.

Emirates_SkyCargo_747_Loading

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button