fbpx
Onderwerpen

Vliegverkeer VS al dagen ernstig ontwricht

Al dagenlang zit het vliegverkeer in de VS in de problemen. vooral aan de Oostkust is de situatie ernstig.

Sinds vrijdag zijn al meer dan 9.000 vluchten geschrapt. De vertragingen zijn er een veelvoud van. Op New York gleed een vliegtuig van de baan door de gladheid. Het vliegveld was een ochtend dicht.

De meeste vertragingen waren in de Chicago regio. 1.500 vluchten waren daar geschrapt. Er viel 25 cm sneeuw.

“We are working hard to reset the operation and get people where they’re going, but it will take days, not hours,” JetBlue said in an advisory on its website.

Gister waren er over de 1500 annuleringen. Zondag waren er 3100 annuleringen en bijna 10.000 vluchten vertraagd. De meeste annuleringen waren er bij United (in aantallen). In percentage was Southwest het ergst getroffen: de helft van de vluchten vloog niet.

Flightaware heeft een “leuke” feature: de MiseryMap. Overzichtelijk te zien waar de grootste problemen zijn.
Hieronder een screenshot van gisteravond.

Misery_Map_6_jan

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button