fbpx
IncidentenOnderwerpen

Onderzoek deur Singapore A380 na drukverlies

Airbus en Singapore Airlines specialisten gaan de deur onderzoeken die het wegvallen van de cabinedruk veroorzaakte op 6 januari.

De deur wordt verwijderd. Het gaat om de derde deur aan de linkerkant op het maindeck (beneden) van het toestel. Er zal een nieuwe deur worden geïnstalleerd en daarna vliegt de A380 naar Singapore. Nu staat het toestel dus nog op Baku, Azerbaijan.

Ooggetuigen
Eerder waren er al berichten van passagiers die melden dat de deur de oorzak was. De 467 passagiers en 27 crew waren onderweg van London Heathrow naar Singapore toen plotsteling een drukprobleem zich aandiende en de zuurstofmaskers tevoorschijn kwamen. Daarop werd een noodlanding gemaakt op Baku.

 

 

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button