fbpx
AirlinesOnderwerpen

Nieuw uniform cabinepersoneel transavia.com door ‘crew sourcing’

Nieuw uniform cabinepersoneel transavia.com door ‘crew sourcing’

Het ontwerp voor het uniform komt op bijzondere wijze tot stand. Door middel van co-creatie zijn het de dragers van het uniform zelf die met hun ideeën het ontwerp creëren. Design consultant Bas van Wayenburg zal aan de hand van alle ideeën en suggesties de vertaalslag maken naar de verschillende draagbare items van het uniform. Vervolgens laat de vliegmaatschappij middels zogeheten ‘crew sourcing’ het eigen personeel in zowel Nederland als Frankrijk in verschillende stemrondes meebeslissen over het ontwerp. Hiermee toont transavia.com niet alleen haar betrokkenheid richting het eigen personeel, maar wordt de uitstraling naar de klant toe ook verder aangescherpt. Het nieuwe uniform wordt in de zomer van 2015 in gebruik genomen. 

We zijn er trots op om op deze manier samen met onze ca 1500 medewerkers, de dragers zelf, te kunnen werken aan hun nieuwe uniform. Zij zijn ons belangrijkste visitekaartje  en gezicht naar de klant. Het uniform is een essentieel element van onze visuele uitstraling en dat moet ook zo blijven, vandaar dat het nu, na bijna 9 jaar, aan een opfrisbeurt toe is. Het uniform moet aansluiten bij de kernwaarden van ons merk, zoals enthousiasme, betrokkenheid en oprechtheid, maar tegelijkertijd ook veiligheid en verantwoordelijkheid uitstralen”, aldus Mattijs ten Brink, algemeen directeur transavia.com. 

Het is niet de eerste keer dat transavia.com de eindgebruiker betrekt in het ontwikkelingsproces van een product. Eerder werden door middel van crowd sourcing de Fanflight (2013) en de Slogan actie (2011) opgezet.

Bron: transavia.com

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button