fbpx
OnderwerpenVliegvelden

Opening nieuwe vliegveld Berlijn voor 6e keer uitgesteld

Het nieuwe vliegveld van Berlijn, Brandenburg International Airport, blijft nog zeker een jaar gesloten. Openingsdatum wordt nu “Sometime in 2015”. We meldden dit al eerder, maar nu is het bevestigt door de voorzitter van de raad van commissarissen van het vliegveld, Klaus Wowereit.

Wowereit (tevens burgemeester van Berlijn) heeft verklaard dat er technische oplossingen zijn gevonden voor de problemen (voornamelijk brandveiligheid) van het vliegveld en dat die nu geïmplementeerd moeten worden. Het vliegveld kan niet worden geopend in 2014 is duidelijk gezegd. Er was eerst sprake van dat men rustig zou beginnen met 10 vluchten per dag, maar dat is nu ook van de baan.

Berlin_Airport_Tower

Brandenburg
Twintig jaar geleden (na de Duitse eenwording) is men begonnen met plannen omdat de luchthaven, Tegel, Tempelhof en Schönefeld erg oud werden. Brandenburg Airport (BER) gaat alle taken overnemen en wordt de enige luchthaven in de regio. Bouw begon in 2006 en de opening werd voorzien in 2011. Al snel werd dat juni 2012, toen oktober 2013 en afgelopen tijd is het nog enkele malen uitgesteld.

Het vliegveld krijgt een capaciteit van 30 miljoen passagiers per jaar. Door de modulaire bouw is het uit te breiden naar 50 miljoen. Het gebouw wordt U-vormig met een mainpier met 16 jet-bridges (slurfen), een zuidelijk pier met 8 bruggen en een noordelijk pier voor low-cost carriers zonder slurf. Eén gate wordt geschikt voor de A380 en 8 voor andere widebody toestellen. De gehele terminal ligt tussen de twee paralelle landingsbanen en ligt op het treinstation.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button