fbpx
OnderwerpenVliegtuigen

A350 in Bolivia voor grote hoogte tests

Een van de A350 XWB testvliegtuigen (MSN3) is in Bolivia om een serie tests te ondergaan op La Paz en Cochabamba (8.300 feet). La Paz is een van de hoogste vliegvelden op 13.300 voet, het toestel heet heel toepasselijk: El Alto (de hoogte).

Opstijgen en landen vergt veel, vooral van de motoren. Deze tests moeten bewijzen dat de A350 dit aankan. Alle extreme omstandigheden moeten getest worden, bijvoorbeeld ook warmte en kou. Er worden verschillende take-offs gemaakt onder normale omstandigheden. Vervolgens wordt er ge simuleerd dat een motor uitvalt. Ook wordt gekeken naar de werking van de auto-pilot en het functioneren tijden go-arounds.

De eerste A350-900 testvlucht was op 14 juni 2013. Immiddels zijn er 800 uren gevlogen tijdens 200 vluchten. Sinds kort is er een derde toestel en uiteindelijk moeten er 5 testvliegtuigen zijn die samen 2.500 uur testen. De A350 XWB zou eind 2014 in gebruik moeten worden genomen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button