fbpx
Onderwerpen

Brit aangehouden wegens schoppen stewardess

Brit aangehouden wegens schoppen stewardess. Op een vlucht naar Amsterdam heeft een Britse passagier een stewardess geschopt. Hij had was dronken. De man is aangehouden na de landing en heeft een boete moeten betalen van 750 euro.

Geweld tegen cabin crew
Geweld aan boord van een vliegtuig richt zich doorgaans op de cabin crew. Aangezien piloten achter een gesloten deur aan het werk zijn, krijgen zij veel minder te maken met de agressie die zich nogal eens voordoet aan boord.

Sinds 2010 is er een toename te zien in het aantal melden van zogenaamde unruly passengers. In een onderzoek dat de inspectie voor leefbaarheid en transport (www.ilent.nl) heeft uitgevoerd wordt uitgelegd wat er precies verstaan wordt onder een unruly passenger:

Een unruly passenger is een passagier die de orde op een luchthaven of in een vliegtuig verstoort. Voorbeelden van meldingen die onder de unruly passengers-categorie vallen zijn rokende passagiers en agressieve passagiers aan boord. Om een idee te geven om wat voor
incidenten het gaat staan hieronder twee voorbeelden die de media hebben gehaald. In maart 2012 is er een man van 49 jaar uit Leeuwarden door de marechaussee aangehouden op Schiphol. Op een vlucht naar Schiphol werd de man handtastelijk en misdroeg hij zich tegenover het cabinepersoneel. In december 2012 zijn er 17 passagiers, tussen de 19 en 24 jaar oud, van Britse afkomst aangehouden op Schiphol. De passagiers, zowel mannen als vrouwen, hadden zich agressief gedragen tegen het cabinepersoneel. Ook waren deze passagiers waarschijnlijk onder invloed van alcohol. (bron: www.ilent.nl)

Het gedrag van de unruly passenger verschilt per type vlucht. Opvallend is dat met name op de lange vluchten er veel gerookt wordt terwijl dat niet mag. Zie hieronder een overzicht van het type misdraging per soort vlucht.

Type gedrag unruly pax
Bron: trendanalyse unruly passenger ILenT

Klik hier voor het hele rapport.

 

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button