fbpx
OnderwerpenVliegtuigen

Nieuwe motor voor A330?

Na de zeer succesvolle invoering van een nieuwe motor op de A320 zou Airbus nu ook kijken naar de A330. Reuters meldt dit op basis van bronnen in de industrie en analisten.

De verkopen van de A330 gingen tijdelijk weer goed door de problemen bij de Boeing 787. Maar de inmiddels 20 jaar oude A330 verkoopt niet zo goed meer. Het is het type bij Airbus waar als eerste door de bestellingen heen is. Het is de vraag of er na 2015 nog wel met het huidige tempo geproduceerd moet worden. De inkoop van sommige grondstoffen gebeurt jaren van te voren. Een keuze moet dus gemaakt worden.

Reuters hoort van bronnen dat Airbus serieus naar nieuwe motorennaan het kijken is. Het is een van de opties in de mix. Deze keuze kost al snel ā‚¬ 1 miljard, maar het zou Airbus ook weer veel orders opleveren. De A330 is ook goedkoper dan de Dreamliner, Boeing zou extra kortingen moeten gaan geven als de A330 weer gaat verkopen.

Het plan moet de bazen kunnen overtuigen dat het genoeg oplevert, 1 miljard verdien je niet zomaar terug. Bovendien moet het niet teveel klanten voor de A350 kosten. EĆ©n ding lijkt redelijkmvoor de hand te liggen: als de A330 nieuwe motoren krijgt, lijkt de kans dat er een A350-800 komt erg klein. Klanten zetten order voor de kleinste nu al om naar -900’s.

Een vernieuwde A330 zou 2018 gereed moeten kunnen zijn, maar dan moet er snel een beslissing worden genomen, volgens Scott Hamilton, analist. Het zou de A330 10 extra jaar geven.

Bron: Reuters

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button