fbpx
OnderwerpenRuimtevaart

Virgin Galactic hoogterecord in 3e supersonische test

Het ruimteschip van Virgin Galactic, SpaceShipTwo (SS2), heeft tijdens de derde supersocnische vlucht een hoogte gehaald van 71.000 voet (21,5 km). SS2’s hoogste vlucht tot nu toe.

Op vrijdag 10 januari om 7:22 ’s ochtends vertrok WhiteKnightTwo met daaronder SS2 naar een hoogte van 14 km. Daar werd SS2 ontkoppelt en de raketmotor gestart. Deze bracht SS2 naar 21,5km hoogte. Mach 1,4 werd gehaald tijdens de tien minuten durende test. Twee systemen werden getest: hitte-coating en de RCS. De RCS zorgt ervoor dat SpaceShipTwo in de ruimte kan manouvreren, zodat de passagiers een goed zicht op aarde kan worden geboden. Bovendien is het essentiëel voor de terugkeer.

Branson:

“I couldn’t be happier to start the New Year with all the pieces visibly in place for the start of full space flights. 2014 will be the year when we will finally put our beautiful spaceship in her natural environment of space. Today, we had our own Chief Pilot flying another flawless supersonic flight and proving the various systems required to take us safely to space, as well as providing the very best experience while we’re up there.”

Nog dit jaar moeten de commerciële vluchten beginnen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button