fbpx
AirlinesOnderwerpen

Etihad en airberlin halen banden verder aan

Etihad en airberlin gaan hun partnerschap verder uitbreiden en onthullen daarom een Airbus A320 met gezamenlijke livery. Er hoort een hele campgane bij: Moving Forward.

Op een gezamenlijke persconferentie werd bekend gemaakt dat vanaf februari 49 vluchten per week van Duitsland naar Abu Dhabi gaan, dat is 7 meer dan eerst. Munchen krijgt een extra dagelijke verbinding. In de twee jaar dat het partnerschap bestaat is er € 200 miljoen extra inkomsten geweest. Er waren 900.000 codeshare reizigers. Het gezamenlijke netwerk groeit ook met nieuwe bestemmingen in India, Zuid-Korea en Australië.

Er worden ook gemeenschappelijke verkooppunten opgezet. In 50 landen zijn de maatschappijen vertegenwoordigd. In de Moving forward campagne, die loopt van januari tot maart, zal samen reclame gemaakt worden. Er zijn nu 66 airberlin routes waar de Etihad code ook gevoerd wordt. Andersom zijn dat 33 route’s. Het aantal routes wordt komend jaar weer uitgebreid.

airberlin & Etihad
airberlin vliegt op 147 bestemmingen en heeft meer dan 31,5 miljoen passagiers gehad in 2013. Het is de 2e maatschappij van Europa.

Etihad had 12 miljoen passagiers in 2013 en vliegt op 102 bestemmingen, dat is inclusief cargo-bestemmingen. Etihad heeft een 29% belang in airberlin.

Etihad_Airberlin_A320_2

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button