fbpx
AirlinesOnderwerpen

Alitalia heeft meer geld nodig

Alitalia zal de banken om extra geld gaan vragen, zoe heeft de CEO op maandag gezegd. Ook wordt een nieuwe ronde van aandelenuitgifte als noodzakelijk geacht, als het bedrijf niet beter gaat presteren.

Alitalia heeft eind vorig jaar € 300 miljoen opgehaald in een aandelen uitgifte. Deel van het reddingsplan was een extra lening van € 200 miljoen in oktober 2013.

Als de doelen van de reorganisatie niet gehaald worden is extra kapitaal nodig, zo heeft CEO abriele Del Torchio gezegd op de aandeelhoudersvergadering maandag. Eerder deze maand meldde de krant Il Messaggero al dat Alitalia de banken had gevraagd nog eens € 50 miljoen in het bedrijf te steken.

Etihad
Etihad is in gesrpek met Alitalia om een belang in de maatschappij te nemen. Die gesprekken gaan goed, zo zei de CEO laatst. Etihad zei gister echter dat ze geen haast hebben te investeren in Alitalia. Er zou sprake zijn dat Etihad zo’n 40% belang in Alitalia neemt voor € 300 miljoen.

Air France-KLM
Het belang van Air France-KLM is verwaterd omdat het bedrijf niet nog eens in Alitalia wilde investeren. AF-KLM heeft aangegeven dat de herstructurering verder moest gaan dan nu gaat gebeuren. Het belang was 25% en is nu 7,1%. De samenwerking tussen Alitalie en Air France-KLM blijft verder zoals hij is. Grootste aandelhouder is de grootste consumentenbank: Intesa Sanpaolo met 20,6%. Dan volgt Poste Italiane met 19,5%. De op twee na grootste aandeelhouder is de bank UniCredit met 13%.

Alitalia heeft geld nodig om te investeren in de luceratieve long0haul markt, ndat het niet gelukt is korte vluchten winstgevend te krijgen.

©Redactie
Bronnen: Il Messagerro, Reuters, Beurs.nl, Alitalia

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button