fbpx
AirlinesOnderwerpen

Etihad kijkt naar uitbreiding in China en the Americas

Etihad kijkt naat uitbreiding in China en het volledige Amerikaanse continent. Dit melden Skift en Bloomberg aan de hand van een persconferentie van Etihad in Berlijn. Hier is de grootste groei te verwachten. In Zuid-Amerika en China is Etihad nauwelijks vertegenwoordigd. Dit is goed te zien op de routekaart.

“We’ll continue to build our equity alliance.” “These partners allow us to stretch our network globally and they are there for the next 5, 10 and 20 years,”

Dit zei CEO James Hogan. Etihad heeft inmiddels in 7 luchtvaartmaatschappijen minderheidsbelangen. Bovendien kijkt de maatschappij naar een investering in het noodlijdende Alitalia. Aangezien Air France-KLM zich terugtrekt is daar ruimte voor gekomen. En Alitalia zit te springen om geld. De investering zou om € 300 miljoen gaan.

777X_Etihad

Op vragen of Etihad gaat investeren in AirBaltic, LOT Polish Airlines en Korean is het antwoord: Nee. Een vergroting van het aandeel in Aer Lingus is het nog te vroeg.

Voor Etihad is “commonality of the product very important”. Airberlin gaat dezelfde business class stoelen installeren als Etihad op 787’s. Door de verschillende partnerships trok Etihad in 2013 1,8 miljoen passagiers. Dat is 15% van het totale aantal passagiers van 12 miljoen.

Op deze persconferentie werd het verder aanhalen van de banden met airberlin bekend gemaakt. Ter ondersteuning hiervan is er een vliegtuig met gezamenlijke livery gepresenteerd.

©Redactie
Bronnen: Skift, Bloomberg, Etihad jaarverslag

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button