fbpx
OnderwerpenVliegtuigen

Opnieuw accu problemen 787

Boeing heeft bevestigd dat één cell van een Japan Airlines 787 lithium-ion accu overhitte. Het vliegtuig stond geparkeerd op Tokyo Narita International Airport op 14 januari.

“The issue occurred during scheduled maintenance activities with no passengers on board,” zegt Boeing in een persbericht. “The improvements made to the 787 battery system last year appear to have worked as designed.”

Reuters kwam met het verhaal naar buiten, daarin stond dat onderhoudsmensen ontdekten dat er rook uit de main battery van de 787 kwam. Ook zagen ze een vloeistof uit de accu lopen. Boeing werkt samen met JAL om de 787 zo snel mogelijk weer te kunnen inzetten.

Het is een jaar en een week geleden dat het grote accu-probleem van de 787’s bekend werd. Hier na maanden onderzoek een oplossing voor gevonden.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button