fbpx
IncidentenOnderwerpen

Geen schade JAL 787 in nieuwste accu incident

Japan Airlines (JAL) zegt dat de Boeing 787-8 geen schade heeft opgeleverd in het meest recente accu-probleem. Gister was er weer een 787 waar rook uit de accu kwam.

Een woordvoerder van de maatschappij zegt dat er pre-vertrek onderhoud werd uitgevoerd aan de Dreamliner op Tokyo Narita Airport. Onderhoudspersoneel keek door het cockpitraam en zag rook. Aan de buitenkant van het toestel was geen rook te zien. Wel was er een melding van: Main Battery & Main Battery Charger” probleem.

Daarop is de klep opengemaakt van de ruimte waar de accu zich bevindt. Daar werd vastgesteld dat er een drukventiel van een cell van de accu open was gegaan. Daaruit was vloeistof gestroomd. De andere 7 ventielen waren niet open gegaan.

De vlucht werd uitgevoerd door een andere 787 en alle 787 vluchten worden gewoon uitgevoerd. Wel worden de accu’s goed in de gaten gehouden. Ook Boeing is bij het onderzoek betrokken.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button