fbpx
IncidentenOnderwerpen

Waterkanon saluut ramt deur uit vliegtuig – video

Het is gebruikelijk om het eerste vliegtuig dat een nieuwe route vliegt te verwelkomen. Dit gebeurt doorgaans door twee spuitwagens van de brandweer die een boog van water als saluut suiten. Het vliegtuig taxiet er onderdoor.

Dit was ook het idee op Pereira Airport, Colombia. Een British Aerospace Jetstream 41 kwam voor het eerst aan vanuit Medellín-Enrique Olaya Herrera Airport, ook in Colombia.

De brandweerman die het kanon bediende was enthousiast en begon tegen het vliegtuig te spuiten. De druk van het kanon is echter zo hoog dat de rechter nooddeur (achter) daar niet tegen bestand was en volledig los kwam. Een cabin attendant raakte gewond.

Het vliegveld verklaarde dat de brandweerman eigenlijk niet het kanon had mogen bedienen omdat hij nog geen training had gehad.

Easy fly is de operator van de Jetstream 41. Het is een kleine maatschappij met 12 toestellen. Easy fly vliegt op Colombiaanse routes waar grotere maatschappijen niet komen. De nieuwe route wordt tweemaal daags gevlogen. De vlucht duurt 40 minuten.

(C)Redactie Upinthesky
Bronnen: el diario colombia, aviation safety network

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button