fbpx
AirlinesOnderwerpen

Etihad Regional gelanceerd

Vandaag is Ethiad Regional officiëel gelanceerd.
Tijdens een persconferentie in Zürich, Zwitserland is het eerste toestel in Etihad Regional livery onthuld. De nieuwe luchtvaartmaatschappij is een samenwerking tussen de Etihad Airways en het Zwitserse Darwin Airline.

Etihad Regional
Darwin Airline heeft een vloot van 10 Saab-2000 turboprop toestellen. Allen zijn voorzien van 50 stoelen in een 2-class layout. De belangrijkste hub is Geneve. Er zijn 15 routes, die allemaal een EY-code krijgen. Ook de frequent flier programma’s worden gedeeld.

Etihad Airways zal een belang van 33,3 procent verwerven in Darwin Airline, als onderdeel van haar eigen alliantie-strategie. Darwin Airline wordt dan het zevende lid van de internationale alliantie en de vierde partner van Etihad Airways in Europa, naast AirFrance-KLM, airberlin en Aer Lingus. Etihad Airways zal haar code onder andere op een vlucht tussen Amsterdam en Cambridge plaatsen. Vooralsnog is dit de enige route vanaf Amsterdam.

“Etihad Regional biedt ons de unieke mogelijkheid om de regionale Europese netwerken te versterken en de steden te verbinden met het snel uitbreidende wereldwijde netwerk van Etihad Airways”, zegt James Hogan, President en CEO van Etihad Airways.

In juni moeten er 34 routes zijn. Alle 10 de vliegtuigen hebben dan ook de nieuwe look gekregen.

Nieuwe bestemmingen worden vanaf:
Februari: Stuttgart
April: Düsseldorf, London City, Berlijn, Poznan, Wroclaw, Zurich, Toulouse, Tirana, Zagreb
Mei: Belgrado, Turijn
Juni: Bordeaux, Marseille, Nantes, Linz, Graz, Lyon, Verona

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button