fbpx
IncidentenOnderwerpen

Jetblast KLM 747 vernielt 17 auto’s op Sint Maarten

De jetblast uit de 4 motoren van een KLM Boeing 747 heeft dinsdag op Sint Maarten 17 auto’s beschadigd.

Sint Maarten
Upinthsky bericht graag over Sint Maarten, het is een van onze favoriete vliegvelden. Nu is het bericht wat minder leuk, maar het geeft ook wel weer de charme van het vliegveld aan. Prinses Juliana Airport is een van de populairste spottersplekken omdat je bijna op de landingsbaan gaan staan. Er is heel weinig ruimte omheen. Het eiland is een populaire bestemming, KLM vliegt dan ook met 747’s.

Er is een landingsbaan, zonder taxibanen. Het toestel moet na de landing dan ook keren op de baan en terug taxiën naar de terminal. Een toestel hoort een 180 graden bocht te maken rechtsom. Op dinsdag maakten de piloten van de KLM 747 echter een bocht linksom. Aan de rechterzijde van de baan is echter een beachbar en een hotel met parkeerplaats. De auto’s die daar stonden werden beschadigd. door de lucht die uit de motoren kwam.

Situatie ter plaatse
Op de google maps hieronder is de situatie goed te zien. Vliegtuigen landen vanuit het westen, keren en taxiën terug. we gaan er vanuit dat de jumbo keerde op het bredere stukje van de baan. Daar is de parkeerplaats vlakbij.


Grotere kaart weergeven

Zo kan dat eruit zien:

Meer filmpjes

Veeeeel meer filmpjes van Sint Maarten vind je hier.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button