fbpx
AirlinesOnderwerpen

Abu Dhabi onderzoekt mogelijkheden om te vliegen op biobrandstof

Abu Dhabi onderzoekt mogelijkheden om te vliegen op biobrandstof. Samenwerking tussen Etihad Airways, Boeing, Takreer, Total en Masdar Instituut voor Wetenschap en Technologie
Etihad Airways demonstreert vlucht op biobrandstof met Boeing 777

Etihad Airways, Boeing, Takreer, Total en het Masdar Instituut voor Wetenschap en Technologie werken in de Verenigde Arabische Emiraten samen aan een onderzoek naar duurzame luchtvaart door biobrandstof. BIOjet Abu Dhabi betrekt een grote groep belanghebbenden bij het ontwikkelen van een kader voor het gebruik van biobrandstof, inclusief onderzoek en ontwikkeling, productie en raffinage.

Dat vliegen op biobrandstof mogelijk is, demonstreerde Etihad Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten, door een Boeing 777 gedeeltelijk te laten vliegen op de eerste biokerosine die werd geproduceerd in Abu Dhabi.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator m√©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button