fbpx
AirlinesOnderwerpen

Air France-KLM investeert mogelijk weer in Alitalia

Air France-KLM kijkt naar nieuwe investeringen in Alitalia als aan de condities van herstructurering wordt voldaan. Dit heeft de hoogste baas van AF-KLM donderdag gezegd, volgens Reuters:

“Our partnership with Alitalia is very important, we have set conditions and if they are met we’ll be ready to take a look”

Air France-KLM heeft zijn belang in Alitalia onangs afgeschreven naar 0 op de balans. Het had 25% van de aandelen, maar na de nieuwe aandelen uitgifte in december is dat gekrompen naar 7%.

Alitalia heeft geld nodig om te investerein in de luceratieve long-haul vluchten. Een eerdere focus op regionale en binnenlandse vluchten is slecht uitgepakt. Door concurrentie van low-cost carriers en hogesnelheidtreinen. Alitalia kon geen dividend uitkeren.

Ondertussen is Alitalia ook in gesprek met Etihad. Etihad zou een belang tot 40% willen nemen in Alitalia. Etihad heeft dit bij meerdere maatschappijen gedaan en is een eigen alliantie aan het opbouwen.

Vooralsnog is nog niet voldaan aan de drie voorwaarden van Air France-KLM, meldt Junica (CEO), maar de voorwaarden liggen wel nog op tafel.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button