fbpx
AirlinesOnderwerpen

Groei Thai Airways neemt af

Thai Airways zegt op 4% groei te rekenen in 2014, dat is lager dan de 4,6% groei in 2013 naar 21,5 miljoen passagiers.

Volgens Thai komt de lagere groei door de slechte economische tijd en de impact van de politieke onrust. Vermoedelijk is de losgebarsten concurrentie ook een factor. Nu is die concurrentie nog op binnenlandse en medium-haul vluchten, binnenkort ook op de long-haul. Wegens de verwachting dat het vliegverkeer blijft toenemen is onlangs een plan aangekondigd om 6 Thaise vliegvelden uit te breiden.

Thai mikt op een load-factor (bezettingsgraad vliegtuig) van 76% in 2014, maar in het eerste kwartaal zal het 70% zijn door de politieke onrust. In 2013 was het 74%. In december had de maatschappij al te maken met een lagere bezetting. De drukste maanden voor Thai zijn traditioneel december tot en met maart. De airline had te maken met een groot netto verlies, door de concurrentie, lagere load factors en wisselkoersen.

Thai Airways heeft 97 toestellen en is een Star Alliance member. Grote hub is Suvarnabhumi, Bangkok.

©Upinthesky
Bronnen: Reuters, Handelsblatt, BusinessTraveller

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button